Tips van en voor patiënten met kanker

Kanker heb je niet alleen

Deze slogan van kanker.nl slaat de spijker op zijn kop. Dat je kanker krijgt is niet alleen heftig voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Maar dat niet alleen, kanker krijgen zet ook je relaties onder druk. Kunnen mensen wel met je ziekte omgaan? Kun jij wel omgaan met de onhandigheid van je omgeving in reactie op jou? Gelukkig bestaat er ook hierover veel kennis en begeleiding.

Hulp gericht op de naaste van de kankerpatiënt

Hulp voor patiënt in contact met zijn omgeving

Nieuwe tips?

In het blog Als je niet weet wat je zeggen moet, zijn een aantal blogs en sites van patienten en naasten verzameld. Heb jij zelf ook een tip voor zo'n blog, laat dat dan achter op het reactieformulier bij het blog, zodat andere patienten het ook kunnen vinden.

Voor vermelding van nieuwe vormen van professionele begeleiding of hulpverlenining in psychosociale zorg bij kanker, verwijs ik je naar de Verwijsgids Kanker. De organisaties op die site moeten voldoen aan de juiste criteria. 

Weet je een tip voor een mooi en integer initiatief dat uit eigen ervaring in het omgaan met kanker-en-je-omgeving is ontstaan, vul dan dit reactieformulier in, zodat ik het kan toevoegen aan bovenstaande pagina.

Pin It