Tips van en voor patiënten met kanker

Internet en de digitale wereld openen deuren. Met behulp van geld dat is ingezameld door goede doelen als Pink Ribbon en het KWF worden er steeds meer online cursussen en andere vormen van eHealth ontwikkeld omtrent kanker. Weet je nog een gratis online cursus of app, geef dit dan door via het Tipformulier onderaan deze pagina. Doet een link het niet? Kijk op kanker.nl of je het daar misschien kunt vinden. Veel nieuw ontwikkelde sites, e-modules en apps worden na de ontwikkel- en testfase verplaatst, waardoor links niet meer werken. (En vul ajb het tipformulier in om een gewijzigde link door te geven)

Let op: een deel van dit aanbod maakt deel uit van een studie of onderzoek!

Apps voor kankerpatiënten

Dat apps ontwikkeld worden is altijd een blijk van goede wil van de maker, maar niet altijd een garantie voor kwaliteit. Twijfel je? Lees hier voor tips om een app op waarde te beoordelen (tool ontwikkeld voor specialisten).

Cursussen en e-modules voor kankerpatiënten

Cursussen en e-modules voor naasten van kankerpatiënten

  • Online cursus voor ouders van kinderen en jongeren met kanker, of broertjes en zusjes van kinderen met kanker: Op koers online (o.a. KiKa, RopaRun)
  • Ben je tussen de 10 en de 20 jaar en is je vader of moeder chronisch ziek, kijk dan eens op de empowerment app. Daarmee kun je testen of de situatie thuis als gevolg kan hebben dat je extra risico op problemen hebt in de toekomst. Ook staan er tips voor wat je kunt doen.

Weet je nog een online cursus, app of andere vorm van eHealth, geef dit dan door via het formulier 'meld een initiatief'.

fDeel
0
Pin It