Tips van en voor patiënten met kanker

Tips voor bijwerkingen en klachten

Door de behandelingen tegen kanker loop je tegen allerlei problemen aan. Problemen met je huid, met je mond, met je maag, enzovoort. Hieronder staan diverse bijwerkingen van chemo, bestraling en andere gevolgen van kanker opgenoemd. Door op de 'balk met klacht of bijwerking' te klikken, verschijnt er een venster met diverse oplossingen en tips om die gevolgen te verzachten. Ook staat aangegeven waar het artikel te koop is.

Voorbeeldbalk met klacht of bijwerking

In dit venster kun je tips vinden van andere patiënten die hen geholpen hebben bij deze klacht. Met [gekleurd en cursief] is aangegeven waar het middel te koop is.

Weergave in de mobiele site

Bekijk je de website in de mobiele weergave? Klik dan even de balk terug dicht voordat je een nieuwe opent. Om ervoor te zorgen dat het scherm niet ergens middenin de tekst opent, is het belangrijk dat de 'cursor' bovenaan het scherm staat bij openen.

Gebruik van de zoekfunctie van de site

Wil je weten of het antwoord dat je zoekt eigenlijk wel voorkomt op deze website? Rechtsboven vind je een zoekveld. Achter dit zoekveld zitten zoeksuggesties: combinaties van woorden die op deze website voorkomen. Geef de database de kans om de suggesties aan te dragen: type niet te snel, kies een woord en druk daarna op zoek (tablet/mobiel) of ga naar het einde van het zoekwoord en druk op enter. Wil je op een exacte combinatie van woorden zoeken? Zet de zoektermen dan tussen "aanhalingstekens" voordat je op enter drukt.

Voordat je verder gaat...

... laat je arts ALTIJD weten welke oplossingen je zoekt en welke keuzes je maakt. De ontwikkelingen rond kanker gaan zo snel en de verschillen tussen patiënten kunnen zo nauw spelen. Zorg dat een specialist met je mee kan kijken, om te voorkomen dat wat jij doet je behandeling ongewild (negatief) beïnvloedt!