Tips van en voor patiënten met kanker

Op deze pagina's vind je tips en uitleg over wat je zelf zou kunnen doen om de bijwerkingen of gevolgen van je behandelingen te verzachten. Soms kun je niet veel doen, maar kan het wel helpen beter te begrijpen wat er precies met je aan de hand is. Daarom staat er op deze pagina's bijvoorbeeld ook uitleg over wat smaakverandering door chemo met je doet. Op kanker.nl is er ook een rubriek die ingaat op de bijwerkingen als gevolg van chemo.

Onder Tips per bijwerking vind je allerlei bijwerkingen en gevolgen van je behandeling met daarbij tips van andere patienten over wat zij deden om deze klachten te bestrijden. Tips voor zalf of een crème. Of uitleg over wat je kunt doen tegen haarpijn bijvoorbeeld.

Op de pagina's Eten en chemo staat uitleg over de verschillende manieren waarop chemo van invloed kan zijn op je eetlust en je vermogen om te eten.

Onder (online) Hulp initiatieven vind je allerlei pagina's met links en verwijzingen naar websites en aanbod van anderen die zich inspannen voor kankerpatienten. Van lotgenotencontact, tot plaatsen waar je vragen kunt stellen, tot gratis hulp en online cursussen.

In de rubriek Lijstjes vind je verzamelingen van tips die je als handvat kunt gebruiken in voorbereiding op wat komen gaat. Als patiënt of als naaste. 

Op de pagina Als alles anders wordt zijn tips samengevoegd die gaan over de enorme impact die kanker op je leven kan hebben. Bijvoorbeeld als je hoort dat je niet meer beter wordt. Maar bijvoorbeeld ook als je relatie stukloopt door je ziekte. 

Ken je een organisatie die deze site misschien belangenloos onder beheer zou willen nemen? Lees dan hier.

Pin It