Tips van en voor patiënten met kanker

Ik wil graag een baan in de zorg. Dat is waarom ik deze open brief schrijf. Werk jij in de zorg en raakt de intentie van deze site je? Maar vertwijfelt hij je ook omdat je je afvraagt of er geen betere manier is om patiënten antwoord te geven op de vragen die hen internet op drijven? Vraag je je daarnaast echter ook af #hoedan als je naar de huidige zorgverlening en informatie kijkt? Zou je willen dat een site als deze niet nodig is? Dan denk je hetzelfde als ik.

Ik maak me zorgen over hoe we in de tijd waarin we leven niet opgewassen zijn tegen de enorme stroom aan informatie. Hoe we het kaf van het koren niet weten te scheiden en elkaar in facebookgroepen niet kritisch genoeg bevragen. Kennis en bewezen feiten alleen voldoen niet meer. Er zijn andere dingen nodig. Maar hoe? Ik zoek naar een kans om met zorgprofessionals samen te mogen werken om hier oplossingen in te vinden.

In mijn werk als interim consultant ben ik specialist in het vlottrekken van vastgelopen processen, het hanteerbaar maken van complexe problemen, het grip en inzicht bieden in wat er aan de hand is, aan welke oorzaken wat te doen is, wie je daarvoor nodig hebt en bovenal, wat de eerste stap is die je zelf kunt zetten. Ik verbind, ontwapen en help met in de spiegel kijken. Via mijn werk ken ik de uitdagingen die de zorg, de technologische ontwikkelingen en de zorgopleidingen bepalen. 

Ik wil mijn ervaring, de verschillende petten die ik kan combineren, graag inzetten om mijn steentje bij te dragen aan de zorg van de toekomst: ik geloof in de visie op positieve gezondheid van Machteld Huber. De visie op de medisch specialist van 2025. De andere manier van omgaan met kennis en evidentie waar de RvS op wijst. De overgang van zorgen voor naar zorgen dat. De nieuwe functieprofielen van de verpleegkundigen die op veranderende rollen wijzen. De opname van e-health en technologie in het zorgaanbod. De verschuiving van zorg naar kwaliteit van leven en thuis doen wat thuis kan. De knellende prestatiedruk en stress die gezonder moet, willen al die zorgprofessionals de ruimte vinden om te kunnen veranderen. Het is juist die complexe puzzel van al die belangen, die ik dolgraag zou helpen oplossen.

Weet je wat voor me? Ik ben op zoek naar een werkgever die me die kans wil geven. Ik wil, als verbinder-vertaler-en-bruggenbouwer, graag in de zorg werken, tussen al die partijen in die wel beter willen, maar die elkaar onvoldoende verstaan door de waan van alle dag, en de druk van systemen, cultuur, verkeerde financiële prikkels en tegenstrijdige belangen. Je kunt me bereiken via het contactformulier, via mijn blog, en via twitter.

fDeel
0
Pin It